SKIP TO CONTENT
The portal for lifelong-learning
LU
DE
EN
FR
PT

Lutte contre le gaspillage alimentaire

3 hour(s)

Objectives

Dégager des pistes pour réduire le gaspillage alimentaire dans votre établissement.

Content

  • La sécurité alimentaire dans le contexte du gaspillage alimentaire
  • Définitions et représentations: causes, sources, acteurs concernés
  • État des lieux dans les différents établissements: (Identifier les causes; Concevoir et mettre en oeuvre un plan d'action efficace; Pérenniser les résultats obtenus; Communiquer)
  • Les solutions existantes
  • Adaptation des menus

Target group

Who is the course aimed at?

Toute entreprise du secteur alimentaire

Assessment

Certficate, diploma

Certificat de participation

Additional information

Cette formation est organisée sur demande.

Les personnes intéressées sont invitées à remplir le formulaire d'inscription afin d'être inscrites sur une liste d'attente. Lorsqu'un nombre suffisant de préinscriptions est atteint, nous vous communiquerons la/les date/s de la formation.

Contact the training provider
Share this content

 



Responsibility for the content of this training description lies solely with its author, the training provider Chambre des Métiers.

Use of cookies

lifelong-learning.lu uses cookies to offer you a quality user experience, measure audiences, optimise functions on social media, and offer you personalised content.

By continuing to browse this website, you accept the use of cookies subject to the conditions provided for in our policy on the subject. Find out more.

Essential cookies
These cookies make it possible to use the main functions of our website (including access to your personal space). Normal use of our website is not possible unless these cookies are enabled.
Statistics
These cookies make it possible to compile statistics on visits to our website. Disabling them stops us monitoring and improving the quality of the services we provide.
Targeted advertising
These cookies make it possible to provide you with information via the Internet and the social media, with offers of training that match your needs.

Read our policy on the use of cookies.

Accept all Manage your cookie settings
Veuillez patienter...