GOEN BIS INHALT
D'Portal fir liewenslaangt Léieren
LU
DE
EN
FR
PT
Dir sidd hei:Accueil > Formations > CQHN

Les 6S: Quand la prévention des risques intègre la qualité

1 Dag(Deeg)

8 heures (Soit une journée de 08h30 à 17h00).

Ziler

Améliorer la productivité et la qualité du produit ou de la prestation par:

  • une organisation optimale des postes et zones de travail
  • le souci de la prévention
  • l'amélioration permanente des conditions de travail

Inhalt

Introduction
  • Tour de table, présentation et attentes des participants
  • 5S + S (Sécurité) dans le LEAN
  • Présentation (résumé) des 6S
  • Objectifs et apports des 6S
  • Le principe de la zone pilote
Préparation du projet
  • Définition de la zone
  • Choix de l'équipe
  • Outils et délivrables attendus
  • Utilisation particulière des 6S
  • Définitions des étapes et délais
Étape 1: Éliminer
  • Les "sous-étapes"
  • Les outils et délivrables
  • Les résultats attendus
Étape 2: Organiser
  • Les "sous-étapes"
  • Les outils et délivrables
  • Les résultats attendus
Étape 3: Nettoyer
  • Les "sous-étapes"
  • Les outils et délivrables
  • Les résultats attendus
Étape 4: Standardiser
  • Les "sous-étapes"
  • Les outils et délivrables
  • Les résultats attendus
Étape 5: Maintenir et améliorer
  • Les "sous-étapes"
  • Les outils et délivrables
  • Les résultats attendus
Étape 5 et ensuite?
  • Délivrables (Syllabus, package templates et exemples)
  • Conclusion
  • Wrap-up & report out
Pädagogesch Methoden
  • Exposés didactiques, échanges interactifs, présentation de cas concrets, application immédiate
  • On part d'un exercice théorique et préparé basé sur des photos
  • Les participants doivent, en fin de formation, avoir appliqué les principes 5S

Zilgrupp

U wien adresséiert sech d'Formatioun?

Tout public, particulièrement les agents de maîtrise.

 
Virkenntnesser

Aucun

Evaluatioun

Evaluatiounsmethoden

Les participants recevront, en fin de formation, un formulaire d'évaluation à compléter. Ceux-ci sont toujours scrupuleusement analysés dans un but d'amélioration continue.

 
Certificat, Diplom

Des attestations de participations seront envoyées, par email, aux participants après la formation s'ils ont participé intégralement à celle-ci et seulement après payement de la facture qui y est relative.

D'Coordonnéeë vum Formatiounsinstitut kucken
Deelt dësen Inhalt

 



Fir den Inhalt vun der Beschreiwung vun dëser Formatioun ass eleng hiren Auteur, d. h. d'Formatiounsinstitut, verantwortlech CQHN.

Drécken Alles gesinn/verstoppen Un e Frënd schécken
D'Coordonnéeë vum Formatiounsinstitut kucken
Charakteristiken
Niveau Intermédiaire
Organisatioun Formation inter-entreprise
Supporten

Un support de cours est remis lors de chaque formation.

Sprooch vun der Déngschtleeschtung
Asaz vu Cookien

lifelong-learning.lu setzt Cookien an, fir Iech eng héichwäerteg User-Experienz ze garantéieren, de Benotzertrafic ze moossen, d'Funktionalitéite vun de sozialen Netzwierker ze optiméieren an Iech personaliséiert Inhalter unzebidden.

Wann Dir op dësem Site weidersurft, erkläert Dir Iech mam Asaz vu Cookien ënnert de Konditiounen, déi an den entspriechender Richtlinne festgeluecht goufen, averstanen. Méi doriwwer.

Noutwenneg Cookien
Dës Cookien erlaben et, d'Haaptfunktionalitéite vun eisem Site ze benotzen (zum Beispill den Zougang zu Ärem perséinleche Beräich). Ouni dës Cookië kënnt Dir eise Site net normal benotzen.
Statistiken
Dës Cookien erlaben eis, Statistiken iwwer d'Frequentatioun vun eisem Site opzestellen. Wann Dir se desaktivéiert, verhënnert Dir, datt mir d'Qualitéit vun eise Servicer suivéieren a verbessere kënnen.
Geziilt Publicitéit
Dës Cookien erlaben et, Iech um Internet an an de sozialen Netzwierker Informatiounen a Formatiounsofferen unzeweisen, déi Äre Besoinen am beschten entspriechen.

Eis Richtlinne fir den Asaz vu Cookië consultéieren

Akzeptéieren D'Cookië parametréieren
Veuillez patienter...