GOEN BIS INHALT
D'Portal fir liewenslaangt Léieren
LU
DE
EN
FR
PT
Dir sidd hei:Accueil > Formations > CQHN

Lean Manufacturing

2 Dag(Deeg)

16 heures (Soit deux journées de 08h30 à 17h00)

Ziler

  • Découvrir la philosophie Lean et les méthodes principales associées.
  • Parler un langage commun.
  • Découvrir son champ d'application.

Inhalt

Les principaux points abordés sont:

  • La philosophie Lean
  • Définition du Lean pour tous les processus
  • Le triangle des incompatibilités des entreprises
  • Les bénéfices du Lean
  • Les difficultés de mise en oeuvre du lean
  • Indicateur principal: Lead-time
  • Eliminer les gaspillages
  • Comparatif entre la production par lots et de type unitaire
  • Techniques et méthodologies du Lean Manufacturing:
  • Mise en ligne
  • One piece flow
  • SMED
  • Partenariat
  • Kanban
  • Polyvalence
  • Autocontrôle
  • Décentralisation des magasins
  • TPM
  • 5S
  • Modularisation
  • Exemples et réalisations de terrain.
  • Jeux.
  • Comment démarrer un projet en Lean Manufacturing?
Pädagogesch Methoden

L'apport théorique est dispensé sous forme d'un diaporama commenté.

Zilgrupp

U wien adresséiert sech d'Formatioun?

Responsables de production, Team Leader.

 
Virkenntnesser

Aucun

Evaluatioun

Evaluatiounsmethoden

Les participants recevront, en fin de formation, un formulaire d’évaluation à compléter. Ceux-ci sont toujours scrupuleusement analysés dans un but d’amélioration continue.

 
Certificat, Diplom

Des attestations de participation seront envoyées, par email, aux participants après la formation s’ils ont participé intégralement à celle-ci et seulement après paiement de la facture qui y est relative.

Zousätzlech Informatiounen

Une formation PRATIQUE d'applications des principes dans vos ateliers est envisageable après la formation.
Le prix est à définir en fonction de la durée envisagée.
Une offre de prix peut être établie sur simple demande.
En cas d'intérêt, n'hésitez pas à en informer le secrétariat.

D'Coordonnéeë vum Formatiounsinstitut kucken
Deelt dësen Inhalt

 



Fir den Inhalt vun der Beschreiwung vun dëser Formatioun ass eleng hiren Auteur, d. h. d'Formatiounsinstitut, verantwortlech CQHN.

Drécken Alles gesinn/verstoppen Un e Frënd schécken
D'Coordonnéeë vum Formatiounsinstitut kucken
Charakteristiken
Niveau Intermédiaire
Organisatioun Formation inter-entreprise
Supporten

Un support de cours est remis lors de chaque formation.

Sprooch vun der Déngschtleeschtung
Asaz vu Cookien

lifelong-learning.lu setzt Cookien an, fir Iech eng héichwäerteg User-Experienz ze garantéieren, de Benotzertrafic ze moossen, d'Funktionalitéite vun de sozialen Netzwierker ze optiméieren an Iech personaliséiert Inhalter unzebidden.

Wann Dir op dësem Site weidersurft, erkläert Dir Iech mam Asaz vu Cookien ënnert de Konditiounen, déi an den entspriechender Richtlinne festgeluecht goufen, averstanen. Méi doriwwer.

Noutwenneg Cookien
Dës Cookien erlaben et, d'Haaptfunktionalitéite vun eisem Site ze benotzen (zum Beispill den Zougang zu Ärem perséinleche Beräich). Ouni dës Cookië kënnt Dir eise Site net normal benotzen.
Statistiken
Dës Cookien erlaben eis, Statistiken iwwer d'Frequentatioun vun eisem Site opzestellen. Wann Dir se desaktivéiert, verhënnert Dir, datt mir d'Qualitéit vun eise Servicer suivéieren a verbessere kënnen.
Geziilt Publicitéit
Dës Cookien erlaben et, Iech um Internet an an de sozialen Netzwierker Informatiounen a Formatiounsofferen unzeweisen, déi Äre Besoinen am beschten entspriechen.

Eis Richtlinne fir den Asaz vu Cookië consultéieren

Akzeptéieren D'Cookië parametréieren
Veuillez patienter...